Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

Заступник прокурора області Анатолий Жмура відвідав Новобузький виправний центр № 103 та здійснив особистий прийом в’язнів (ФОТО)

                     

23 грудня 2019 року заступник прокурора Миколаївської області Анатолій Жмура та начальник галузевого відділу прокуратури області Валентин Єфіменко відвідали Новобузький виправний центр № 103 Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Працівниками прокуратури області перевірено додержання вимог законодавства щодо забезпечення належних умов тримання та недопущення приниження людської гідності засуджених в установі виконання покарань.

При цьому здійснено обхід території, перевірено стан приміщень, у яких перебувають, працюють та харчуються в’язні.

Також працівниками прокуратури області проведено особистий прийом 5 засуджених. Питання, які турбували громадян, стосувалися положень кримінально-виконавчого законодавства України щодо умовно-дострокового звільнення, медичного забезпечення засуджених, а також законодавства про працю. На усі поставлені запитання засуджені отримали ґрунтовні роз'яснення та відповіді.

Результати візиту до установи обговорено з їх керівництвом, особливу увагу якого звернуто на необхідність дотримання працівниками виправного центру покладених обов’язків щодо забезпечення гарантованих державою прав і свобод громадян, свободу яких обмежено, та недопущення приниження людської гідності засуджених, своєчасне вивезення в’язнів для надання їм необхідного медичного забезпечення, а також на дотримання вимог законодавства на оплату та охорону праці в’язнів, забезпечення в’язнів належними матеріально-побутовими умовами.

З огляду на важливість забезпечення прав громадян у місцях позбавлення волі, керівництвом прокуратури області планується проведення таких заходів і в подальшому.

Довідково: у державній установі «Новобузький виправний центр № 103» на даний час перебуває 70 осіб, засуджених за вчинені ними кримінальні правопорушення до покарання у виді обмеження волі на певний строк.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1629