Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2020

Судитимуть групу серійних квартирних крадіїв (ФОТО)

                                  

Прокуратурою Миколаївської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 4 жителів м. Миколаєва, віком від 30 до 45 років, які у період з листопада 2018 року по травень 2019 року вчинили ряд крадіжок на території міста Миколаєва. 

Відслідковуючи помешкання, які потерпілі залишали на певний час, зловмисники за допомогою заздалегідь підготовлених інструментів (відмичок) відмикали замки вхідних дверей та здійснювали крадіжки дорогоцінних речей, золотих виробів, грошових коштів, комп’ютерної техніки, не нехтували й елітними алкогольними напоями та парфумами. Викраденим розпоряджалися на власний розсуд.

У ході розслідування доведено участь зловмисників у 10 таких випадках, в результаті чого потерпілим завдано шкоди майнового характеру на загальну суму майже 900 тисяч гривень.

Їх злочинна діяльність припинена в травні минулого року після скоєння чергової крадіжки.  У підозрюваних вилучено частину викрадених цінностей, коштів, пристроїв для відкривання замків.   

Їх дії кваліфіковано за ч.ч 3, 4 ст. 185 КК України, а саме крадіжка, поєднана з проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб, вчинена у великих розмірах, повторно.

За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1499