Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2020

Вітаємо з Днем Соборності України!

             

Цього дня, 22 січня 1919 року на Софійському Майдані у Києві Директорія УНР оголосила про об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у соборну Україну.

В цей день, 102 роки тому, прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, який проголосив повну незалежність УНР: «Однині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого не залежною, вільною, суверенною державою українського народу».

Ці історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. І саме зараз, це свято набуває все більшого значення та актуальності, коли Україну намагаються поділити, націлившись на її цілісність та суверенітет,  недооцінивши патріотичність та єдність Українського Народу, наше прагнення до демократичності та європейського вибору.

У День Соборності головною традицією є побудова «живого ланцюга». Найперший українці створили в 21 січня 1990 року. Тоді «живий ланцюг», в якому взяли участь 450 тисяч осіб, зв’язав Івано-Франківськ, Львів і Київ.

Працівники прокуратури Миколаївщини з шаною ставляться до великого державного свята та вітаюсь українців!  В єдності – наша сила! Тож слава Україні та її народові! Хай береже нас Господь!

фото з архіву

 

кількість переглядів: 1542