Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

Завдяки вжитим правоохоронними органами заходам координаційного характеру покращено боротьбу із злочинністю, що значно вплинуло на криміногенну ситуацію на Миколаївщині (ДІАГРАМА)

                                                

Ті дієві заходи щодо стабілізації злочинності на території регіону, які були запропоновані прокуратурою Миколаївської області та підтримані Управлінням Служби Безпеки України в області та ГУ Нацполіції в області дали успішний результат.

Так, упродовж минулого року на території Миколаївщини зменшилось на 9,2% кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень, на 13,7% зменшилась кількість вчинених особливо тяжких кримінальних правопорушень та тяжких кримінальних правопорушень на 17,2%.

Число крадіжок зменшилось на 13,1%, крадіжок з квартир на 8,5%, грабежів на 17,9%, розбоїв на 18,6%, хуліганств на 37,1%, втягнень неповнолітніх  у злочинну діяльність на 33,3%, незаконних заволодінь транспортними засобами на 3,4%.

Покращилась ситуація з виявлення латентних злочинів, зокрема таких як незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів   без мети збуту, кількість таких облікованих злочинів збільшилась на 8,1%, зазначені дії з метою збуту та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів на 10,9%, зловживання владою або службовим становищем  на 16,9%, перевищення влади або службових повноважень на 38,8%.

Кількість злочинів, вчинених особами у стані алкогольного сп’яніння зменшилась на 17,6%, особами, що раніше вчиняли кримінальні правопорушення на 8,7%, групою осіб на 13,1%, іноземцями на 13,1%.

Спільними зусиллями правоохоронців вдалося зберегти тенденцію до підвищення рівня розкриття кримінальних правопорушень, який  є вищим від середнього показника по Україні та становить 49,4% проти 45,4%   за оголошенням особам про підозру та 46,6% проти 43,2% за остаточними результатами досудового розслідування.

Також, до суду скеровано 8 обвинувальних актів (проти 7 у 2018 році) про злочини у земельній сфері, а також 37 кримінальних проваджень  про кримінальні правопорушення у бюджетній сфері, що на 8,8% більше ніж  за аналогічний період 2018 року (34).

Упродовж 2019 року на території Миколаївщини скоєно 51 навмисне вбивство, не розкритими залишаються ще 2 вбивства.  

Особливо слід відмітити роботу правоохоронців у сфері протидії організованій злочинності. Зокрема, упродовж минулого року скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 8 злочинних угруповань у складі 34 осіб, якими вчинено 128 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, використання коштів, здобутих від цієї злочинної діяльності, збуту підакцизних товарів, крадіжки майна, шахрайства, утримання місць розпусти і звідництва (за 2018 рік - 7 злочинних угруповань у складі 26 осіб якими скоєно 104 злочини).
Саме узгодженість дій правоохоронних органів й сприяє результативній протидії злочинності на Миколаївщині., які зрозуміли поставлені керівництвом відомств завдання та правильно розставили акценти та цілі, що привело до успішного результату.

Сподіваємось, що ефективна робота правоохоронців знайде схвальні відгуки у мешканців Миколаївщини.

Прес-служба прокуратура Миколаївської області

кількість переглядів: 1381