Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

Членам організованої злочинної групи, яка займалися незаконним виготовленням, зберіганням з метою збуту психотропної речовини – амфетаміну, повідомлено про підозру (ФОТО)

                  

22 січня 2020 року за процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області членам організованої злочинної групи, яка займалися незаконним виготовленням, зберіганням з метою збуту психотропної речовини – амфетаміну, повідомлено про підозру  ч. 3 ст. 307 КК України.

За даними слідства, злочинна група, до складу якої входило троє місцевих мешканців, була стійким об’єднанням, що виражалося в стабільності і згуртованості між собою членів групи, пов’язаних як спільною метою, так і довірчими стосунками, а також у високому рівні узгодженості дій усіх учасників, що діяли за єдиним планом і відповідно до визначених їм функцій організатором групи.

Група використовувала корупційні зв’язки в правоохоронних органах, а саме, поліцейського Управління патрульної поліції в Миколаївській області, надаючи йому частину незаконно виготовленої психотропної речовини за «прикриття» такої діяльності.

У період часу з вересня 2019 року по січень 2020 року зловмисники,  реалізуючи свій злочинний умисел на отримання незаконного прибутку у складі організованої групи, вчинили ряд особливо тяжких злочинів, пов’язаних з незаконним виготовленням, перевезенням та зберіганням з метою збуту, а також незаконним збутом психотропної речовини, обіг якої обмежено – амфетаміну на території м. Миколаєва.

Правоохоронцями проведено 11 обшуків за місцем проживання зловмисників та місцем виготовлення та зберігання психотропної речовини, в ході яких виявлено та вилучено хімічне обладнання для виготовлення психотропної речовини обіг якої обмежено – амфетамін, понад кілограм марихуани, обріз мисливської рушниці, три гранати ф-1, а також виготовлену психотропну речовину, обіг якої обмежено-амфетамін, об’ємом біля 200 г., п’ять пістолетів з ознаками перероблення під вогнепальну зброю та боєприпаси до них.

Завдяки злагодженим діям прокуратури області, Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, СБУ в Миколаївській області та Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, злочину групу знешкоджено, всіх фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, до Заводського районного суду м. Миколаєва скеровано клопотання, погоджені з процесуальним керівником,  про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1652