Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Прокуратура у судовому порядку вимагає стягнути до бюджету 355 тис грн з недобросовісного орендаря

                           

Первомайською місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог земельного законодавства орендарем комплексу нежитлових будівель – цехів з виробництва м’ясної продукції, розташованих на земельній ділянці площею 0,4 га у смт Врадіївка.

Зокрема, встановлено, що рішенням Врадіївської селищної ради затверджено проект відведення земельної ділянки та місцевому жителю зазначену ділянку передано в оренду терміном на 5 років. Вказане рішення органу місцевого самоврядування є підставою для укладення договору оренди землі.

Проте, тривалий час, незважаючи на листи органу місцевого самоврядування про необхідність укладення договору оренди земельної ділянки, фізичною особою дієвих заходів до оформлення правовстановлюючих документів на землю не вживалось, кошти за використання вказаної земельної ділянки не сплачувались.

Водночас, розпорядником землі - Врадіївською селищної радою - заходи до стягнення суми несплаченої оренди не вживалися, що і стало приводом для звернення прокуратури до суду.

З метою захисту інтересів держави прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з недобросовісного орендаря орендної плати за землю у розмірі 355 тис грн. Розгляд справи триває.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
 

кількість переглядів: 1295