Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

Пам’ятаємо: працівники прокуратури вшанували пам'ять Героїв Крут (ФОТО)

                            

Сьогодні, 29 січня, небайдужі миколаївці вшанували пам'ять українських студентів, які 102  роки тому біля залізничної станції Крути, що на Чернігівщині, стали на захист України від більшовицької навали. 

Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який de-facto означав міжнародне визнання української незалежності. Утрати українських військ під Крутами оцінюють у 70–100 загиблих, за сучасними підрахунками. Серед них – 37–39 вбитих у бою та розстріляних студентів i гімназистів.

 

 

 

 

 

 

 

В урочистих заходах до Дня пам’яті Героїв Крут взяли участь і працівники прокуратури Миколаївської області, ушанувавши пам'ять Героїв покладанням квітів до пам’ятника Героїв Небесної Сотні.

Страшні події того часу не тільки показали, які важкі випробування історія підготувала для України, а також і героїчність та жертовність нашого народу перед загрозою окупації та знищення нашої країни.

Пишаємося своїми Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1493