Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

Прокурорами підтримано державне обвинувачення у понад 3 тисяч кримінальних провадженнях

                           

Упродовж 2019 року судами області за участі прокурів розглянуто 3216 кримінальних проваджень із прийняттям рішення по суті. Взято участь у розгляді 2340 проваджень із постановленням обвинувального вироку.

Судами апеляційної інстанції за участю прокурорів скасовано  194 незаконних вироків судів першої інстанції, з них за апеляційними скаргами прокурорів – судові рішення стосовно 155 осіб (80%), у тому числі вироки стосовно 63 осіб, переглянуто за апеляційними скаргами внесеними за підписом керівництва прокурора області. При цьому щодо 42 осіб після скасування незаконних судових рішень за апеляційними скаргами прокурорів ухвалено нові вироки судом апеляційної інстанції, більшість з яких - з підстав невідповідності призначеного покарання тяжкості злочину та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

Упродовж року задоволено 78% внесених прокурорами апеляційних скарг.

Внаслідок своєчасного та обґрунтованого реагування обвинувачів на порушення, які допускаються суддями під час ухвалення реабілітуючих рішень, за апеляційними та касаційними скаргами прокурора скасовано такі рішення у кримінальних провадженнях стосовно 27 осіб, у тому числі стосовно 2 осіб судом апеляційної інстанції ухвалено нові вироки.

Вжито заходи до забезпечення належного касаційного реагування прокурорів на судові рішення у кримінальних провадженнях. Та, упродовж  2019 року прокурорами внесено 49 касаційних скарг. За касаційними скаргами прокурорів упродовж 2019 року Верховним Судом скасовано судові рішення стосовно 24 осіб.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1318