Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

Голові фермерського господарства повідомлено про підозру у самовільному зайнятті земельних ділянок державної власності площею 490 га

                           

У п’ятницю, 7 лютого 2020 року, за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 2, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, слідчими поліції повідомлено про підозру голові одного із фермерських господарств за самовільне зайняття трьох земельних ділянок державної власності загальною площею 490 га в межах території Білозірської сільської ради у Вітовському районі (ч.1 ст.197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2019 року вказана особа, діючи всупереч вимогам Земельного кодексу України, відповідно до якого право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав, самовільно зайняв зазначені земельні ділянки.

Як наслідок, протиправними діями спричинено державі  шкоду у розмірі майже 600 тис. грн.

Крім того, у ході проведення огляду місця події на земельних ділянках виявлено посіви соняшника, які визнано речовим доказом та передано для подальшої реалізації. Під час розслідування шкода у розмірі майже 600 тис грн та отримана від реалізації соняшника сума у розмірі майже 2,6 млн.грн. сплачено до бюджету.

Раніше засоби масової інформації неодноразово висвітлювали перебіг подій   цієї ситуації https://novosti-n.org/news/read/175819.html#1,  https://novosti-n.org/news/read/177896.html#3 .  Органи прокуратура області і надалі будуть принципово реагувати на незаконні оборудки із землею відповідно до вимог діючого законодавства України.


За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури  № 2

кількість переглядів: 1946