Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

До 12 років позбавлення волі засуджено миколаївця, якій на ринку «Колос» під час затримання висмикнув чеку з гранати, - вибуху в останню секунду запобіг поліцейський

                                           

Інгульським відділом Миколаївської місцевої прокуратури №2 підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 28-річного жителя м. Миколаєва за фактом посягання на життя працівників правоохоронних органів.

За даними слідства, у листопаді 2016 року обвинувачений, перебуваючи на ринку «Колос» в м. Миколаєві, бажаючи перешкодити можливому затриманню свого товариша, який підозрювався у вчиненні низки злочинів, дістав із своєї кишені бойову гранату РГД-5 та висмикнув запобіжне кільце із запалу гранати,  привів її в бойове положення та спробував вчинити вибух. Однак кинути гранату не встиг - поліцейські його швидко знешкодили.

В останній момент її встиг перехопити один з оперативних співробітників Інгульського відділу поліції, після чого гранату оперативно скотчем примотали до його рук. Після прибуття вибухотехніків, оперативника з примотаною до руки гранатою відвели в глухий кут біля ринку Колос, де вибухотехнік, з дотриманням усіх заходів безпеки, вставив чеку на своє місце, а потім і викрутив детонатор. Граната таким чином була знешкоджена.

Державним обвинуваченням в суді повністю доведено всі обставини вчинення злочину та вину зловмисника, і, як наслідок, вироком Корабельного районного суду м. Миколаєва його визнано винним вчиненні кримінальних правопорушень за ст. 348, ч. 1 ст.263 КК України та  засуджено до 12 років позбавлення волі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1614