Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2020

Кримінальне провадження щодо придбання Миколаївською міською радою недобудови по вул. Озерній у м. Миколаєві за завищеною ціною скеровано за підслідністю до НАБУ

                             

Під процесуальним керівництвом Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 слідчими поліції проводилось досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, службовими особами Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (ч.2 ст.364 КК України).

Встановлено, що службові особи управління придбали за умисно завищеною вартістю об’єкт незавершеного будівництва, розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Озерна, 43, для облаштування Палацу культури.

Зокрема, відповідно до договору купівлі-продажу від 18.07.2017 продавцеві майбутнього міського Палацу культури сплачено  11 320 000 грн. бюджетних коштів. Проте, відповідно до висновку судової оціночно-будівельної експертизи ринкова вартість зазначеного  об’єкта нерухомості  на день його придбання  складала – 8 935 918  грн.

Унаслідок протиправних дій осіб, з міського бюджету безпідставно було витрачено понад 2,2 млн грн.

Матеріали кримінального провадження, відповідно до вимог ст.216 КПК, передано за підслідністю до Національного антикорупційного бюро України.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1652