Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника організованої групи автомобільних шахраїв, яка ошукала громадян на понад півмільйона гривень

          

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно раніше неодноразово судимого чоловіка, який організував та очолив організовану злочинну групу, яка у період з вересня 2018 року по лютий 2019 року шляхом обману заволоділа грошовими коштами 19 потерпілих на загальну суму 573 тис. грн., які мали на меті придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку. 

До складу злочинної групи входило чотири жінки віком від 20 до 32 років. Для реалізації злочинної схеми, зазначена група осіб орендувала у місті Миколаєві три офісних приміщення та публікувала на інтернет-сайті «OLX» і в місцевих друкованих виданнях оголошення щодо продажу транспортних засобів та сільськогосподарської техніки за цінами, нижчими від середньоринкових.

У подальшому, осіб, які приходили до офісів, схиляли до укладення договорів фінансового лізингу, предметом яких були транспортні засоби, з обов’язковою передоплатою у розмірі 25% від їх вартості. Проте, після сплати авансових внесків на рахунки фіктивних підприємств за неіснуючі транспортні засоби, «офіс-менеджери» повідомляли потерпілим, що існують проблеми з доставкою цих транспортних засобів та надалі взагалі ігнорували дзвінки потерпілих. 

З жовтня 2019 року організатор групи перебував у розшуку та 25.02.2020 був затриманий співробітниками управління карного розшуку ГУ НП в Миколаївській області.

Обвинувальний акт за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство) стосовно керівника організованої групи скеровано до Заводського районного суду міста Миколаєва для розгляду по суті.

Стосовно інших чотирьох членів організованої групи обвинувальний акт скеровано до суду ще у січні поточного року.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1374