Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Прокуратура попередила незаконне витрачання коштів державного підприємства

                    

Вознесенською місцевою прокуратурою виявлено укладення державним підприємством «Радгосп «Виноградна долина» з фермерським господарством  договору поставки мінеральних добрив з порушенням вимог чинного законодавства.

Так, за умовами договору на підприємство має бути поставлено 300 тон фосфогіпсу вартістю 5 тис. грн. за 1 тонну. Водночас, визначена ціна за товар майже в 14 разів перевищує ринкову ціну, внаслідок чого державі могло бути завдано значних матеріальних збитків у розмірі майже 1,4 млн. грн.

Окрім того, зазначений договір директором державного підприємства  укладено з перевищенням своїх повноважень, а третейське застереження, що міститься у договорі не відповідає Закону України «Про третейські суди».

Таким чином, договір поставки мінеральних добрив не відповідає вимогам чинного законодавства.

Враховуючи викладене та те, що державним підприємством на користь постачальника вже перераховано грошові кошти у розмірі 100 000 грн., з метою поновлення порушених інтересів держави, місцевою прокуратурою до господарського суду області скеровано позовну заяву про визнання недійним незаконного договору та повернення фермерським господарством на користь державного підприємства сплачених коштів.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури
 

кількість переглядів: 1343