Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу 38,4 га землі для освітньої та дослідної діяльності

                      

Господарським судом Миколаївської області прийнято до розгляду позовну заяву Первомайської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору про надання послуг з обробітку земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 38,4 га вартістю понад 1,2 млн грн.

Встановлено, що Грушівською загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів Первомайського району  в порушення умов договору оренди та вимог земельного законодавства, зазначені землі передані у користування фізичній особі-підприємцю на підставі договору про надання послуг з обробітку  землі,  який за своїм змістом є договором суборенди землі.
       
Передача земель в суборенду відбулась без дотримання умов договору оренди землі, із фактичною зміною цільового призначення на ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є порушенням вимог  ст. 8 Закону України «Про оренду землі».

У зв’язку з цим, прокуратура вимагає розірвання незаконно укладеного правочину, повернення сільгоспземлі навчальному закладу та використання її виключно в інтересах дітей.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1941