Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно вбивці 38-річної львів’янки

                                        

Під процесуальним керівництвом Новоодеського відділу Вознесенської місцевої прокуратури слідчими завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 45-річного жителя Новоодеського району, який наприкінці липня 2019 року  вбив колишню співмешканку.

За версією слідства, 38-річна львів’янка, продавши своє житло у Львові, переїхала до чоловіка, з яким познайомилася в 2017 році під час відпочинку в одному з санаторіїв на Львівщині. Оскільки чоловік ніде не працював, жінка тимчасово повернулася до Львова, щоб заробити гроші. В цей час чоловік почав жити з іншою жінкою.

Коли потерпіла повернулася на Миколаївщину, чоловік запросив її прогулятися біля місцевого яру та обговорити подальше спільне життя. Разом купили спиртне. Під час перебування на березі річки Південний Буг, жінка впала зі схилу та втратила свідомість. Наступного дня, зловмисник повернувся на місце трагедії, загорнув потерпілу у покривало, прив’язав камінь до її тіла, та протягнув до річки, де стояв човен. Відпливши від берега, скинув її у воду. Майже через тиждень тіло жінки виявили рибалки.

Згідно висновків експертизи смерть потерпілої настала від утоплення. 

Щоб ідентифікувати особу потерпілої, поліцейські опублікували фото її прикрас. Подруга  загиблої впізнала її по срібному ланцюжку з хрестиком та кулоном. Особу потерпілої підтвердила і молекулярно-генетична експертиза.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за  ч. 1 ст. 115 КК України, наразі він перебуває під вартою.

31 березня 2020 року обвинувальний акт скеровано до суду.  Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1566