Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2020

Верховний суд підтримав позицію прокуратури щодо повернення лісових земель урочища «Жовтневе» у власність держави

                           

Постановою Верховного Суду  від 06.05.2020 підтверджено законність рішень Миколаївського апеляційного суду та Корабельного районного суду міста Миколаєва, якими задоволено позов прокурора  про повернення у власність держави земельної ділянки державного лісового фонду соснового урочища «Жовтневе»  загальною площею 0,1 га вартістю майже  200 тис. грн.

Так, установлено, що у 2010 році рішенням Миколаївської міської ради вказана ділянка незаконно передано у власність громадян для будівництва та подальшого обслуговування житлових будинків, без вилучення в установленому законом порядку землі з постійного користування ДП «Миколаївське лісове господарство».

У зв’язку з цим, прокурором заявлено позовну заяву, за результатом розгляду якої незаконне рішення міської ради скасовано, а громадянина зобов’язано повернути зазначену земельну ділянку до державної власності.

Така позиція суду повністю узгоджується з баченням Європейського суду з прав людини щодо суспільної значимості повернення земель лісогосподарського призначення державі.

Загалом судами задоволено близько 70 аналогічних позовів  на загальну суму  більш ніж 15 млн грн щодо земельних ділянок лісогосподарського призначення площею 10 га, з яких реально у власність держави вже повернуто 8 га.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1374