Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

У регіональній прокуратурі обговорено актуальні питання щодо розшуку осіб, засуджених до відбування покарань, не пов’язаних з позбавленням волі (ФОТО)

                      

Прокуратурою Миколаївської області постійно приділяється увага питанням додержання вимог законів органами пробації при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, у тому числі своєчасності та повноті заходів щодо встановлення місцезнаходження осіб, які перебувають на обліку зазначених органів.

Зокрема, 2 червня 2020 року, галузевим відділом проведено нараду з питань додержання законодавства щодо здійснення підрозділами уповноважених органів з питань пробації та органів Національної поліції України першочергових та оперативно-розшукових заходів по встановленню місцезнаходження осіб, яких засуджено до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Учасниками наради обговорено наявні проблеми в діяльності зазначених органів та шляхи їх вирішення.

Так, упродовж квітня-травня 2020 року органами прокуратури області проведено перевірки територіальних органів пробації, за результатами яких внесено 5 документів реагування.

Завдяки спільним заходам, вжитим органами прокуратури, пробації та Національної поліції у поточному році розшукано 30 осіб, які перебували у розшуку через ухилення від відбування покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, упродовж квітня-травня розшукано 7 осіб цієї категорії.
Увагу присутніх зосереджено на необхідності належної взаємодії та співпраці з обговорюваних питань органів прокуратури, поліції та пробації з вирішення нагальних питань, які виникають при організації виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

За підсумками обговорення проблемних питань визначено спільні заходи з метою посилення ефективності роботи і відомчого контролю з питань дотримання кримінально-виконавчого та іншого законодавства на території області, а також своєчасного реагування на порушення вимог законодавства.  

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1690