Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2020

Прокуратура довела у суді факт самовільного зайняття земельної ділянки та домоглася конфіскації в дохід держави врожаю сільськогосподарської культури

                              

За підтримання публічного обвинувачення Баштанською місцевою прокуратурою суд визнав жителя Баштанського району винним у самовільному зайнятті земельної ділянки особливо цінних ґрунтів загальнодержавного значення загальною площею 50 га, що розташована в межах території Баштанської об’єднаної територіальної громади.

Доведено, що обвинувачений, без будь-яких правових підстав зайняв зазначену земельну ділянку та вирощував на ній зернову культуру – ячмінь.

У ході розслідування було вилучено зерно озимого ячменю загальною вагою понад 76,5 тон, вирощеного на самовільно зайнятій земельній ділянці. 

За клопотаннями місцевої прокуратури слідчим суддею на вилучене зерно озимого ячменю накладено арешт.

За результатами судового розгляду вироком Новобузького районного суду особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України, та застосовано спеціальну конфіскацію майна в дохід держави у виді зерна озимого ячменю,  яке було одержано внаслідок вчинення злочину.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1565