Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Інспектору Держрибагентства, який підозрюється в одержанні 70 тис грн неправомірної вигоди, обрано запобіжний захід та відсторонено від посади

                           

Сьогодні, 5 червня 2020 року, слідчим суддею Заводського районного суду м. Миколаєва задоволено клопотання слідчого, погоджене з процесуальним керівником прокуратури Миколаївської області, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 252 240 грн головному державному інспектору відділу рибоохоронного патруля № 3 Чорноморського басейнового управління Державного агентства рибного господарства, який підозрюється  в одержанні неправомірної вигоди у сумі 70 тис грн.

Також, суд відсторонив посадовця від посади строком на 2 місяця.

Нагадаємо, посадовець вимагав та одержав зазначені кошти  від жителя м. Очаків за не перешкоджання вилову рибних та інших водних живих ресурсів в акваторії Чорного моря, не виявлення в його діяльності порушень рибоохоронного законодавства та не притягнення до передбаченої законом відповідальності.

2 червня 2020 року посадовця затримано безпосередньо після отримання ним  неправомірної вигоди у порядку ст. 208 КПК України.

Йому повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1615