Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2020

За розбійні напади чотирьох жителів Баштанського району засуджено від 11 до 14 років позбавлення волі

                                  

Прокурорами Баштанської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно чотирьох жителів Баштанського району, віком від 28 до 39 років,  які на території Казанківського та Баштанського районів з використанням зброї здійснювали розбійні напади.

У ході судового розгляду встановлено, що в ніч з 28 на 29 червня 2015 року зловмисники, діючи за попередньою змовою, із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я, вчинили розбійний напад на 35-річного охоронця фермерського господарства на території Казанківського району та заволоділи майном господарства, в тому числі, транспортними засобами на загальну суму майже 500 тис грн.

Після чого, зловмисники прибули у с. Плющівка Баштанського району, через віконну шибку проникли до будинку 47-річної місцевої жительки. Погрожуючи застосуванням зброї,  зв’язали її та заволоділи золотими прикрасами та грошовими коштами потерпілої на загальну півмільйона гривен.  

Під час затримання один із зловмисників, 33-річний чоловік, вчинив опір працівникам поліції.

Здобуті органом досудового розслідування та надані стороною обвинувачення докази суд визнав достатніми та допустимими та прийняв рішення про обґрунтованість обвинувачення осіб у вчиненні кримінальних правопорушень.

Вироком Первомайського міськрайонного суду нападників визнано винними за ч.4 ст.187, ч.3 ст.289, ч.1 ст.263, ч.2 ст.342 КК України (розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом, незаконне поводження зі зброєю,  опір працівнику правоохоронного органу) та  призначено покарання у виді позбавлення волі з конфіскацією майна, зокрема, 39-річному нападнику  - 11 років, 28-річному та 29 річному зловмисника  - 12 років 2 місяця та 12 років 3 місяця відповідно, 33-річному фігуранту -14 років 6 місяців позбавлення волі. 

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1426