Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2020

На Миколаївщині за порушення режимних вимог та недотримання прав в’язнів при накладенні на них стягнень покарано понад 70 працівників установ виконання покарань та попереднього ув’язнення (ФОТО)

                                 

У прокуратурі області, 3 вересня 2020 року, за участю керівників установ виконання покарань та попереднього ув’язнення Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та керівництва філії Державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Миколаївській області обговорено на нараді стан додержання режимних вимог у місцях несвободи області.

За дорученням Офісу Генерального прокурора органами прокуратури області у серпні цього року проведено додаткові перевірки з вказаного вище питання та перевірено дотримання прав узятих під варту та засуджених осіб при накладенні на них дисциплінарних стягнень.

Перевірки засвідчили, що у місцях несвободи неналежним чином виконуються вимоги щодо роздільного тримання ув’язнених, порушується пропускний режим та порядок відбуття покарань.

Не дивлячись на те, що у місцях несвободи працівниками органів державної кримінально-виконавчої служби в поточному році проведено понад 7 тисяч обшуків, на території виправних колоній, виправного центру та слідчого ізолятора до даного часу виявляються заборонені предмети, у тому числі наркотичні засоби.

Також прокурорами виявлено випадки необґрунтованого накладення дисциплінарних стягнень на засуджених, неналежний розгляд матеріалів про дисциплінарні порушення.

З метою усунення встановлених порушень законодавства за результатами перевірок, керівництву установ виконання покарань та слідчого ізолятора внесено 6 документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.

Загалом, з початку року за порушення вимог чинного законодавства із зазначених питань в установах виконання покарань прокурорами внесено 45 документів реагування, за результатами розгляду яких 77 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1322