Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

Посадовій особі Первомайської міської ради, підряднику та підприємцю повідомлено про підозру ще за одним фактом привласнення бюджетних коштів при будівництві спортивних майданчиків

                         

Первомайською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами привласнення службовими особами бюджетних коштів, виділених на будівництво спортивних майданчиків у м. Первомайськ.  

Розслідуванням встановлено, що у вересні 2019 року між Первомайською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул. Корабельна, 25 у місті Первомайську.

Представник підрядника – майстер підприємства,  маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.   

Після чого, підприємець, який здійснював технічний нагляд за будівництвом вказаного майданчику, та відповідальна особа Первомайської міської ради, достовірно знаючи, що представник підрядника вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, підписали його.   

На підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства перераховано бюджетні кошти в якості оплати за виконані роботи. 
Таким чином, дані особи своїми діями спричинили матеріальні збитки державі на суму майже 300 тис грн.

Зокрема, майстру товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру за ч.4 ст.191, ч.2 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), підприємцю -  за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах, та пособництво у підробленні офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки), посадовій особі міськради – за ч. 2 ст. 191,  ч.1 ст.366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та підроблення офіційних документів).

Слід зазначити, що це вже другий факт привласнення вказаними особами бюджетних коштів, виділених на будівництво спортивних майданчиків у м. Первомайськ.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1609