Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2020

За реагування прокуратури державі повернуто лісогосподарські землі вартістю майже 2,3 млн грн

                          

Миколаївською обласною прокуратурою встановлено, що одним з державних лісових господарств області укладено з підприємством два договори про спільний обробіток земель лісогосподарського призначення площею понад 85 га вартістю майже 2,3 млн грн, фактично незаконно передавши їх в оренду.

Незважаючи на те, що лісгосп мав використовувати земельні ділянки виключно для ведення лісового господарства, у порушення вимог законодавства, за відсутності повноважень, він передав їх підприємству, допустивши тим самим можливість використання в комерційних цілях. Таку протиправну передачу землі сторони намагались приховати укладенням договорів про спільний обробіток землі, які за своєю юридичною природою є договорами оренди і повинні укладатись згідно приписів земельного законодавства, зокрема за результатами проведення земельних торгів.

Вказане стало підставою для звернення прокуратурою до господарського суду області з позовними заявами про визнання недійсними договорів та зобов’язання підприємства повернути земельні ділянки у розпорядження держави.

Під час розгляду позовів прокурора судом, підприємство, розуміючи протиправність своїх дій з використання лісових земель, самостійно повернуло їх державі.

Крім того, господарським судом області 12 та 16 жовтня 2020 року, за результатами розгляду позовів прокурора, визнано недійсними два договори, укладені між лісгоспом та підприємством, на підставі яких останнє незаконно використовувало лісні ділянки у власних комерційних цілях.
 
Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 1508