Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2020

Прокурори перевірили умови перебування засуджених в Арбузинській виправній колонії (ФОТО)

                                 

23 жовтня 2020 року прокурори Миколаївської обласної прокуратури із залученням представників Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України відвідали державну установу «Арбузинська виправна колонія (№83)», де відбувають покарання 473 засуджених, які вперше потрапили за грати.

У ході візиту працівники обласного відомства оглянули дисциплінарний ізолятор, приміщення для проживання засуджених, їдальню, виробничі, а також комунально-побутові об’єкти установи, звернули особливу увагу на додержання протиепідемічних заходів у запобіганні захворюванню засуджених на COVID-19.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після обходу території установи виконання покарань проведено особистий прийом засуджених. Засуджені цікавилися питаннями щодо  порядку зарахування строків попереднього ув’язнення, надання довгострокових побачень та правомірності дій адміністрації установи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перевіряючи звернули увагу, що вжиті адміністрацією установи заходи щодо виявлення та перекриття шляхів надходження заборонених предметів є недостатніми, наявні порушення прав засуджених на належні та безпечні умови праці, не забезпечені засуджені одягом єдиного зразка, у крамниці установи виконання покарань відсутні будь-які продукти харчування.

На усунення зазначених порушень прокуратурою внесено документ реагування.

Усього, у поточному році за результатами проведених перевірок в установах виконання покарань області прокурорами внесено 93 документи реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 169 службових осіб.

Вжиті органами обласної прокуратури заходи спрямовані на неухильне забезпечення конституційних прав громадян, які утримуються у місцях несвободи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1246