Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

Прокуратура домоглась реального покарання для винуватця смертельної ДТП

                            

Миколаївський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури області, ухваливши рішення, яким чоловіка реально засуджено за порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

У судовому засіданні доведено, що у серпні 2018 року обвинувачений, керуючи автомобілем Renault у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, перевищив максимально допустиму швидкість, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з вантажним автомобілем DAF.
Унаслідок автопригоди  пасажир Renault від отриманих травм загинув на місці пригоди, водій вантажівки отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до лікарні.

У 2019 році Миколаївський районний суд засудив обвинуваченого до 4 років позбавлення волі, але при цьому звільнив його від в'язниці, призначивши два роки іспитового терміну.

Однак прокуратура не погодилася із таким покаранням і звернулася в апеляцію з вимогою більш суворого покарання.

Відтак, вироком апеляційного суду області рішення суду першої інстанції скасовано та засуджено винного в ДТП до реального позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік 6 місяців.  

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1214