Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Правоохоронцями розслідується факт можливої розтрати бюджетних коштів службовими особами одного з комунальних підприємств Миколаєва

                     

Миколаївською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами  можливої розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами одного з комунальних підприємств м. Миколаєва та службової недбалості (ч.3 ст.191, ч.1 ст.367 КК України).

Слідством встановлено, що у 2019-2020 роках посадовці підприємства уклали з комерційними структурами низку договорів на постачання електроенергії на майже 240 мільйонів гривень. У подальшому, з порушенням Законів України «Про ринок електричної енергії» та «Про публічні закупівлі», вони підписали додаткові угоди на постачання електроенергії за цінами значно вищими.  

У ході проведення розслідування,  слідчими Нацполіції в області проведено санкціоновані обшуки у Миколаївській та Харківській областях у службових кабінетах та за місцями проживання посадових осіб вилучено бухгалтерську та фінансово-господарську документацію, носії інформації та комп’ютерну техніку.

З метою встановлення розміру можливо завданих державі збитків призначено судову експертизу, для проведення якої експерту надано вилучену документацію.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1382