Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2020

Катування людини у Миколаєві – справу 6 поліцейських скеровано до суду

                      

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно тимчасово виконуюча обов'язки начальника Вітовського відділення поліції Корабельного ВП ГУ Нацполіції в Миколаївській області, старшого слідчого, заступника начальника слідчого відділу, оперуповноваженого та начальника сектору кримінальної поліції,  а також курсанта Національної академії внутрішніх справ за фактом  катування людини (ч.2 ст.127 КК України).

За даними слідства,   21 квітня 2020 року поліцейські, у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 188-1 КК України, намагаючись  встановити реального власника майнінг ферми, по черзі заводили громадянина до службових кабінетів, де наносили йому удари по різним частинам тіла, заподіявши потерпілому фізичне і моральне страждання.

За вчинене їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1304