Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

Прокуратура припинила незаконне користування пасовищами у Кривоозерському районі

                       

Кривоозерським міськрайонним судом підтверджено обґрунтованість вимог Первомайської місцевої прокуратури щодо дострокового розірвання договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 20 га вартістю 120 тис. грн, розташованої на території Кривоозерського району, та повернення її у власність держави, а також відшкодування шкоди, заподіяної незаконним використанням цієї ділянки.

Установлено, що місцевий житель упродовж 3 років використовував орендовану земельну ділянку не за цільовим призначенням - замість  сінокосіння та випасання худоби вирощував на ній зернові культури, заподіюючи при цьому шкоду державним інтересам, оскільки відповідно до Конституції України земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

Реагуючи на порушення інтересів держави у земельній сфері, які залишились без належного захисту з боку спеціально уповноважених органів держави, місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов, який задоволено у повному обсязі.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури  

кількість переглядів: 1265