Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

Прокуратура вимагає повернення державі земельних ділянок лісового фонду вартістю понад 1 млн грн

                        

Миколаївською обласною прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області пред’явлено позов в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство» до Березанської райдержадміністрації та Коблівської сільської ради про повернення державі 0,6 га земель державного лісового фонду урочища Коблево Березанського лісництва, котрі входять в межі прибережної захисної смуги Чорного моря, вартістю понад 1 млн. грн.

Так, рішеннями Березанського районного суду, які набрали законної сили у 2017 році, було визнано незаконним та скасовано розпорядження Березанської РДА, яким надано у приватну власність громадян ці землі для індивідуального дачного будівництва. При цьому, судом встановлено, що спірні ділянки належать до земель державного лісового фонду, перебувають у постійному користуванні ДП «Очаківське лісомисливське господарство», знаходяться у межах законодавчо визначеної прибережної захисної смуги Чорного моря, та повинні перебувати виключно у державній власності.

Натомість, на підставі прийнятих у 2020 році рішень Березанської РДА та Коблівської сільської ради, усупереч вимог земельного та лісового законодавства, зазначені земельні ділянки повторно вилучено з постійного користування ДП «Очаківське лісомисливське господарство» та передано їх до комунальної власності для подальшої забудови приватними будинками.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1421