Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2021

Судитимуть групу драгдилерів, які розповсюджували наркотики на території Миколаєва через "закладки" (ФОТО)

                     

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів злочинного угрупування, які розповсюджували наркотичні засоби та психотропні речовини шляхом розміщення «закладок» на території м. Миколаєва (ч.3 ст.307 та ч.2 ст. 309 КК України).

За даними слідства, чотири жителя м. Миколаєва віком від 17-ти до 25-ти років, серед яких неповнолітня дівчина, свою злочинну діяльність розпочали ще у 2019 році. Молоді люди налагодили схему збуту наркотиків та психотропних речовин через канали у соцмережі. Реалізовували продукцію шляхом розміщення «закладок» на території обласного центру, оплату за товар приймали через електроні платіжні системи, а потім легалізовували через банківські рахунки. Зловмисники отримували близько 100 тисяч гривень за місяць.

14 червня 2020 року у результаті широкомасштабної спецоперації зловмисники були затримані.  

У результаті обшуків правоохоронці виявили та вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини- амфетамін, метамфетамін, мефедрон, альфа ПВП, марки Н60М, екстазі, канабіс, гроші, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, приладдя для фасування, чорнові записи.

У ході розслідування встановлення 10 епізодів їх злочинної діяльності.

За вчинене їм загрожує позбавлення волі до дванадцяти років із конфіскацією майна.   

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1633