Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

У Южноукраїнську правоохоронці затримали групу наркодилерів, які щомісяця збували понад 10 тис доз наркотиків (ФОТО)

                       

У вівторок, 23 березня, під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної  прокуратури слідчі Слідчого управління спільно зі співробітниками Управління протидії наркозлочинності Нацполіціі в області провели спецоперацію із затримання групи наркодилерів, які займались незаконним збутом наркотичних засобів на території м. Южноукраїнськ та у Первомайському районі.    

За даними слідства, наркобізнес організували дві сестри 43-х та 45-ти років. Вони чітко налагодили й контролювали роботу своїх подільників для безперебійного функціонування створеного ними наркобізнесу. Окремі члени угруповання відповідали за постачання наркотичних засобів,  збут «товару», збір коштів тощо.

Одночасно правоохоронці провели  понад 10 обшуків за місцями мешкання фігурантів у м. Южноукраїнськ, м. Одеса та Арбузинському районі, у ході яких  вилучили декілька літрів наркотичної речовини, ймовірно «метадон», мобільні телефони, банківські і скреч-карти, стартові пакети мобільних операторів, чорнові записи, грошові кошти, у тому числі гроші, які використовувались під час оперативних закупок,  та інші речові докази.

За місяць зловмисники збували до 10 000 доз, а кількість їхніх клієнтів сягала понад 100 осіб.  

На даний час четверо зловмисників – 3 жінки, віком 31, 35 та 45 років, серед яких одна з організаторок наркобізнесу, та 33-річний чоловік затримані, в порядку ст. 208 КПК України. Їм  повідомлено про підозру за збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України) та найближчим часом обиратиметься запобіжний захід.

Деякі з них вже притягувались раніше до кримінальної відповідальності за скоєння тяжких та аналогічних злочинів.

Також повідомлено про підозру за ч. 2 ст.307 КК України 38-річному жителю м. Южноукраїнськ, який безпосередньо займався збутом наркотичних речовин.

Стосовно інших осіб, причетних до вчинення злочину, тривають процесуальні дії.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1461