Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно посадовців Арбузинської виправної колонії за фактом одержання ними неправомірної вигоди від засудженого

                     

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох посадових осіб державної установи «Арбузинська виправна колонія № 83» за фактом вимагання та отримання ними неправомірної вигоди.  

За даними слідства, виконувач обов’язків  начальника виправної колонії,  оперуповноважений оперативного відділу та  молодший інспектор відділу нагляду і безпеки колонії,  діючи у складі організованої групи, відповідно до розробленого злочинного плану, умисно, з корисливих мотивів, шляхом вимагання одержали від одного із засуджених та його знайомої неправомірну вигоду на загальну суму 27 500 грн, зокрема, 10 000 гривень за надання дозволу на отримання посилки, 4500 гривень - за надання дозволу у короткочасному побачені на території виправної колонії та 13 000 гривень -  за вирішення питання щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання.   

У січні цього року правоохоронцями було припинено їх протиправну діяльність. 

Дії зловмисників кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28,  ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 368 КК України.  

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1522