Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Апеляційний суд залишив у силі вирок двом засудженим за розбій та вбивство жителя Снігурівки

                            

За принципової позиції Миколаївської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким 49-річного жителя    м. Снігурівка визнано винним у розбійному нападі та вбивстві 60-річного жителя м. Снігурівка, вчиненого з корисливих мотивів та з особливою жорстокістю (ч. 4 ст.187, п.п.4,6 ч. 2 ст.115 КК України), а 45-річну співмешканку нападника визнано винною у розбійному нападі (ч. 4 ст.187 КК України).

У суді прокурором доведено, що у вересні 2019 року зловмисники проникли у будинок місцевого жителя, аби відібрати гроші, які власник отримав у якості орендної плати за користування земельним наділом. Та, коли не знайшли суму, на яку розраховували, чоловік закатував потерпілого до смерті, забравши  лише 500 гривень.

Згідно висновку експертів, зловмисник наніс потерпілому 88 ударів, з яких 18 були спричинені ріжучими та колюче-ріжучими предметами.

Вироком Жовтневого районного суду зловмисників визнано винними в інкримінованих злочинах та призначено покарання чоловіку у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, жінці - 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Однак указаний вирок сторона захисту оскаржила в апеляційному порядку.

У суді апеляційної інстанції прокурор навів переконливі доводи щодо законності та обґрунтованості вироку, а також відповідності призначеного покарання тяжкості вчиненого злочину.

Заслухавши доводи сторін, колегія суддів Миколаївського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури, залишивши без задоволення апеляційні скарги обвинувачених та їх захисників, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1481