Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2021

Прокуратура домоглася повернення державі чергової земельної ділянки соснового урочища «Жовтневе» біля маяку на узбережжі Бузького лиману

                            

Корабельним районним судом м. Миколаєва підтримано позицію Окружної прокуратури міста Миколаєва та задоволено позов прокурора щодо визнання незаконними та скасування рішень Миколаївської міської ради і витребування з приватної власності на користь держави в особі Миколаївської облдержадміністрації земельної ділянки лісового урочища «Жовтневе» загальною площею 1000 кв м вартістю понад 200 тис грн.

Підставами для виникнення спірних правовідносин стало незаконне рішення Миколаївської міської ради про виділення під забудову земельної ділянки, яка фактично зайнята хвойними деревами, на момент відведення перебувала у користуванні ДП «Миколаївське лісове господарство», тобто фактично належала до земель лісового фонду. Також, лісовий квартал, у якому розташована спірна ділянка, за категорію відноситься до рекреаційно-оздоровчих лісів, створених державою для задоволення рекреаційних потреб суспільства, а не окремих громадян.

Крім того, землі лісового фонду відповідно до вимог законодавства повинні перебувати виключно у державній або комунальній власності, їх надання у приватну власність заборонено.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

кількість переглядів: 1448