Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2021

Апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким ректора Чорноморського національного університету ім. Петра Могили притягнуто до відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією

                     

25 травня 2021 року Миколаївський апеляційний суд погодився з позицією прокуратури про наявність в діях ректора Чорноморського національного університету ім. Петра Могили адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП.

Так, у судах першої та апеляційної інстанцій прокурором доведено, що ректор університету, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив Міністерство освіти та науки України про наявність у нього реального конфлікту інтересів при підписанні упродовж 2019-2020 років наказів щодо преміювання своїх близьких родичів - доньки та рідного брата дружини, які працюють в університеті.

За результатами апеляційного розгляду, суд підтвердив 80 епізодів правопорушень, пов’язаних з корупцією, та залишив в силі постанову Центрального районного суду м. Миколаєва, якою ректора визнано винним за ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 6800 грн.

Рішення апеляційного суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1366