Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Вперше до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Миколаєва за фактом умисного ухилення від проходження програми для кривдників

                        

1 червня 2021 року Окружною прокуратурою міста Миколаєва до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від проходження програми для кривдників (ст. 390-1 КК України).

Встановлено, що в грудні 2020 року Ленінським районним судом м. Миколаєва притягнуто до адміністративної відповідальності 56-річного місцевого жителя за вчинення домашнього насильства в сім’ї з одночасним направленням для проходження корекційної програми для осіб які вчинили домашнє насильство, передбаченої Законом України "Про запобігання та протидію  домашньому насильству".

Водночас чоловік, достовірно знаючи про покладені на нього обов’язки, умисно, без поважних причин від проходження програми ухилився.

Довідково: корекційна програма для кривдників – комплекс заходів спрямованих на зміну насильницької поведінки кривдника у приватних стосунках, відповідального ставлення до власних вчинків та їхніх наслідків, до виконання батьківських обов’язків, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва
кількість переглядів: 1265