Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

Ювенальні прокурори взяли активну участь у роботі круглого столу з питань відновного правосуддя для неповнолітніх (ФОТО)

У середу, 9 червня, на базі регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся круглий стіл  щодо реалізації проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, в якому активну участь взяли начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Миколаївської обласної прокуратури Ольга Колос та ювенальні прокурори окружних прокуратур області.

Учасники круглого столу обговорили поточні результати впровадження проекту в області та розглянули можливі аспекти вдосконалення взаємодії суб’єктів, залучених до реалізації пілотного проєкту.

Так, за інформацією Ольги Колос,  з початку дії на території області пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» прокурорами роз’яснено право на участь у реалізації Програми 117 неповнолітнім (у тому числі в поточному році – 18), які вчинили кримінальні правопорушення. Під час досудового розслідування отримано згоду неповнолітніх підозрюваних, їх законних представників та потерпілих у 23 кримінальних провадженнях стосовно 24 осіб.

Наразі судом розглянуто та задоволено 15 клопотань про звільнення неповнолітніх від кримінальної відповідальності.

Також, у ході роботи круглого столу акцентовано увагу на проблемних питаннях та шляхах  їх вирішення.

За наслідками зустрічі учасники домовилися про подальшу активну комунікацію, спрямовану на ресоціалізацію дітей, які конфліктують із законом.

фото Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1274