Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

Суд виніс вирок двом жителям Єланця за підпал грального закладу (ФОТО)

                      

Вознесенською окружною прокуратурою доведено в суді вину двох жителів  Єланця у вчиненні підпалу приміщення «Української національної лотереї».

Установлено, що у жовтні 2019 року, маючи умисел підпалити приміщення з гральними автоматами, щоб вони більше не працювали та люди не грали в азартні ігри,  31-річна жінка, яка працювала касиром цього грального закладу, разом зі своїм 40-річним знайомим підпалили заклад.

З метою відведення від себе підозри та уникнення відповідальності зловмисники вигадали свою версію подій. Зокрема, жінка розповіла правоохоронцям, що підпал здійснили двоє невідомих чоловіків, які нанесли їй тілесні ушкодження, посадили до автомобіля та відвезли звідти. Для підтвердження цієї версії чоловік наніс їй три удари кулаком в обличчя.

Суд, приймаючи до уваги всі зібрані докази,  ухвалив обвинувальний вирок, згідно якого жінку визнав винною за ч. 2  ст. 194, ч.1, ч.2  ст.383 КК України (умисне знищення чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та призначив покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі. Чоловіка суд визнав винним за ч. 2 ст. 194 КК України та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Крім цього, з зловмисників на користь потерпілої сторони судом стягнуто майже 500 тис грн  в рахунок відшкодування завданої матеріальної шкоди.

 За інформацією Вознесенської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 1484