Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Прокуратура через суд домоглася повернення державі земель лісового фонду, які вдруге незаконно були передані у приватну власність

                          

Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов Миколаївської обласної прокуратури про визнання незаконними, скасування розпорядження Березанської райдержадміністрації та рішення Коблівської сільської ради, припинення права комунальної власності та повернення у постійне користування державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство» земельних ділянок загальною площею 0,6 га, розташованих у рекреаційно-курортній  зоні «Коблево».

З’ясовано, що у лютому 2017 році рішеннями Березанського районного суду задоволено 6 позовних заяв обласної прокуратури щодо визнання незаконними та скасування розпоряджень Березанської РДА про передачу у приватну власність громадян цих ділянок, визнання недійсними державних актів на право власності на землі та витребування їх у власність держави.

Проте, незважаючи на це, головою Березанської РДА у 2020 році одноособово, з порушенням вимог законодавства, передано зазначені земельні ділянки державного лісового фонду у комунальну власність для індивідуального дачного будівництва, а Коблівською сільською радою об’єднано їх в одну ділянку, на яку зареєстровано право комунальної власності.

Суд погодився з доводами прокурора щодо незаконного розпорядження землями державного лісового фонду та вилучення їх з постійного користування ДП «Очаківське лісомисливське господарство».

Ці землі згідно законодавства мають перебувати виключно у державній власності, надання їх у приватну власність заборонено законом.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1326