Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Налагодили наркотрафік до виправної колонії – судитимуть членів злочинної групи

                   

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано  до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинених організованою групою у місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 15 ч. 2, ч. 3 ст. 307,  ч.3 ст.307, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, засуджений, який відбуває покарання у Вознесенській виправній колонії № 72 за вчинення особливо тяжкого злочину, та позиціонує себе як «смотрящий» за виправною установою, організував та очолив організовану групу, до складу якої залучив трьох жителів м. Вознесенськ, віком від 26-ти до 40-ка років.
 
За вказівками засудженого чоловіки систематично здійснювали придбання наркотичних та психотропних засобів, після чого незаконного зберігали їх, перевозили та збували на територію колонії, шляхом перекидання через огорожу. Після чого, він незаконно збував наркотичні та психотропні засоби серед інших засуджених колонії.   

У лютому 2021 року протиправна діяльність злочинної групи була припинена правоохоронцями. У ході розслідування встановлено 7 епізодів злочинної діяльності  фігурантів, 3 з яких встановлено у складі організованої групи.
 
29 червня обвинувальний акт скеровано до Вознесенського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Відповідно до санкції інкримінованих статей чоловікам загрожує ув’язнення на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1349