Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Поширення злочинного впливу в установі відбування покарань та шахрайство – судитимуть жителя Херсонської області

                          

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно неодноразово судимого 31-річного жителя Херсонської області за фактами встановлення та поширення злочинного впливу в установі відбування покарань та шахрайства (ч. 2 ст.255-1, ч.2 ст.190 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, відбуваючи покарання у Снігурівській виправній колонії та маючи попередньо здобутий серед інших засуджених та в місцях позбавлення волі авторитет, отримав статус, так званого, «смотрящого» за установою  та у період з 26.06.2020 по 18.01.2021 , встановив та розповсюджував на території установи злочинний вплив.

«Смотрящий» встановив у колонії правила поведінки серед засуджених відповідно до «злодійських традицій» та вимагав безумовного їх дотримання вказаними особами, організував постачання заборонених предметів на закриту територію, вирішував конфлікти між засудженими, приймав рішення про необхідність покарання винуватця, організовував та контролював азартні ігри, інше.

Зловмисник також здійснював збір та розподіл коштів, в тому числі, здобутих злочинним шляхом, забезпечував наповнення та розподіл, так званого, «злодійського общака».  

Крім того, зловмисник шляхом обману під виглядом передачі мобільного телефону одному із засуджених в установу виконання покарань заволодів телефоном жительки м. Вінниця.

За вчинене зловмиснику загрожує покарання від 9 до 15 років позбавлення волі.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1420