Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Незаконно заволодів бюджетними коштами та підробив документи – прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства

                        

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з приватних підприємств Первомайського району за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході розслідування встановлено, що у 2019 році між Степківською сільською радою та підприємством укладено договір підряду щодо капітального ремонту  приміщень сільського будинку культури.

Представник підрядника – директор приватного підприємства, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, підписав акт виконаних будівельних робіт, завищивши їх вартість та обсяги.

На підставі зазначеного документа на рахунок підприємства безпідставно перераховано оплату за ремонтні роботи у сумі майже 100 тис грн.  

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачено  покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією Первомайської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1447