Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2021

У Миколаєві затримали воєнкома, який у змові з адвокатом та місцевим підприємцем, обіцяли за хабарі допомагати новобранцям уникати проходження військової служби (ФОТО)

                     

У вівторок, 13 липня, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури міста Миколаєва оперуповноваженими Служби безпеки України в регіоні спільно зі слідчими слідчого управління Нацполції в області викрито факт одержання неправомірної вигоди у розмірі 1600 доларів США військовим комісаром одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки міста Миколаєва.

За даними слідства, військовий комісар організував групу осіб, до складу якої входили член Ради адвокатів Миколаївської області та місцевий підприємець, з метою отримання ними від призовників, резервістів та інших військовозобов’язаних осіб неправомірної вигоди за вплив на прийняття службовими особами військових комісаріатів міста рішень щодо не проходження призовниками та резервістами військової служби. В свою чергу, член злочинної групи – адвокат, діючи всупереч своїм професійним обов’язкам, повідомляв особам, які звертались до нього по фахову юридичну допомогу з питань правомірного порядку проходження військової служби, що єдиним шляхом уникнення військової служби є надання неправомірної вигоди, отримував від них грошові кошти та, через іншого посередника-підприємця, передавав військовому комісару, який користуючись авторитетом серед колег, чинив тиск на прийняття ними рішень.

У ході досудового розслідування попередньо задокументовано два епізоди злочинної діяльності групи осіб. В іншому випадку, який мав місце у червні цього року, зловмисники отримали 1800 доларів США за вплив на прийняття службовими особами військових комісаріатів міста рішення щодо не проходження особами військової служби у Збройних Силах України.

Їх затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та обрання запобіжного заходу.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

кількість переглядів: 1362