Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2021

В обласній прокуратурі підведено підсумки роботи за 6 місяців 2021 року (ФОТО)

                             

У Миколаївській обласній прокуратурі під головуванням керівника обласної прокуратури Володимира Говорухи відбулася нарада,  на  якій обговорено стан виконання органами обласної прокуратури покладених завдань та функцій у І півріччі  2021 року.

В роботі наради взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур, їх заступники та начальники структурних підрозділів обласної та окружних прокуратур.

Під час наради керівник обласної прокуратури висвітлив не тільки позитивні напрацювання відомства, але й виокремив проблемні питання у прокурорській діяльності з метою розроблення конкретних заходів для їх подолання.

Про результати роботи на основних напрямах діяльності поінформували заступники керівника обласної прокуратури.

Позитивним відзначено те, що завдяки вжитим спільним заходам правоохоронних органів регіону досягнуто зменшення числа тяжких злочинів, кримінальних правопорушень проти власності, громадської безпеки, проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілих; незаконних заволодінь транспортними засобами; порушень правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

 

 

 

 

 

 

 

 

Підвищилась ефективність викриття кримінальних правопорушень, вчинених у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), мереж електрозв’язку.

За наслідками скоординованих заходів скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 9 злочинних угруповань у складі 36 осіб, якими вчинено 49 кримінальних правопорушень у сферах заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, хабарництва, організації підкупу виборців, незаконного обігу наркотичних засобів.

Вперше за останні 8 років скеровано до суду обвинувальний акт за фактом легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Також скеровано до суду обвинувальний акт за фактом ухилення від сплати податків (торік жодного).

Забезпечено належний рівень та якість касаційного реагування, які є одними із кращих по державі та становлять 77,8% (по державі  50%) та 75%  (по державі 48,6%).

Зросла до 333 кількість складених та направлених до суду органами Національної поліції області за погодження обласної прокуратури протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією (266 за 6 місяців  торік). Прокурорами забезпечено участь у розгляді судами 316 протоколів  (88 за 6 місяців торік). Адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 254 осіб (45 за 6 місяців торік).

 

 

 


 

 

 

 

Суттєво активізовано представницьку діяльність. В 2,6 рази зросла сума позовів, пред’явлених прокурорами з метою реального повернення державі протиправно вилученого майна, земель, лісів та інших природних ресурсів, а також стягнення до бюджету заподіяних збитків (791 млн грн).

Вжитими координаційними та наглядовими заходами досягнуто зниження на 32,7% підліткової злочинності.
Активізовано нагляд за додержанням законів у місцях несвободи. Узгодженими з іншими правоохоронними органами заходами припинено ряд каналів постачання наркотичних засобів до установ виконання покарань та попереднього ув’язнення.

На нараді заслухано звіти керівників окружних прокуратур та окремих підрозділів обласної прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проаналізувавши стан справ, очільник прокуратури Володимир Говоруха  поставив вимогу перед працівниками значно покращити якість на закріплених напрямах діяльності.

Наголошено, що важливою залишається робота щодо протидії організованій злочинності, викриття та розслідування злочинів у сфері охорони довкілля, пов’язаних з домашнім насильством,  у сфері охорони дитинства. Рішучі та наступальні дії необхідно здійснювати у боротьбі з корупцією, зосереджуючи зусилля на виявленні фактів зловживань у земельній та бюджетній сферах.  

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний період.

Пресслужба  Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1113