Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

Тримання під вартою із заставою у 16 мільйонів 80 тисяч гривень – суд обрав запобіжний захід двом жителям Києва, які намагалися «продати» посаду глави Миколаївської ОДА за $600 тисяч (ФОТО)

                  

Сьогодні, 12 серпня, слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва задовольнив клопотання слідчого, погоджені з процесуальним керівником Миколаївської обласної прокуратури, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави двом жителям м. Києва, які підозрюються в отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення щодо призначення голови Миколаївської ОДА (ч.2 ст.28 , ч.3 с.369-2 КК України).

Суд визначив розмір застави у 16 мільйонів 80 тисяч гривень кожному.

 

 

 

 

 

 

Як вже повідомлялось, експрацівниця управління справами Апарату Верховної Ради України за попередньою змовою з головою правління благодійної організації - журналістом, який раніше був помічником-консультантом народного депутата України та неодноразово балотувався до Парламенту, за 600 тис доларів США обіцяли громадянину вплинути на посадових осіб Офісу Президента та Кабінету Міністрів України і вирішити питання про його призначення на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації.

Їх було затримано під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис дол США у порядку  ст. 208 КПК України.

Розслідування триває.

фото Центрального суду м.Миколаєва
 

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1015