Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2021

У прокуратурі відбувся семінар, на якому обговорили проблемні питання підтримання публічного обвинувачення в суді (ФОТО)

                        

У Миколаївській обласній прокуратурі відбувся навчальний семінар  на тему: «Підтримання публічного обвинувачення /від формулювання обвинувачення у обвинувальному акті до оскарження судових рішень/: складові якісної підготовки та ефективного виконання цієї функції, з урахуванням результатів роботи щодо участі прокурорів у кримінальному судочинстві».
     
Навчальний захід організовано та проведено відділом організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді обласної прокуратури. У семінарі взяли участь  прокурори окружних прокуратур, які здійснюють процесуальне керівництво та підтримують публічне обвинувачення в суді.

Відкриваючи навчальний семінар, заступник керівника обласної прокуратури Денис Ільченко наголосив на важливості ефективного та якісного виконання першої конституційної функції прокуратури – підтримання публічного обвинувачення в суді та зауважив, що саме на прокурора у судовому провадженні покладається повна відповідальність за формулювання обвинувачення та доведеність вини особи у вчиненні кримінальних правопорушень.

Прокурори відділу організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді у своїх виступах висвітлили актуальні питання щодо  дотримання приписів кримінального процесуального законодавства при формулюванні обвинувачення у обвинувальному акті, реагування прокурорів на судові рішення, ухвалені з порушенням кримінального процесуального законодавства та закону України про кримінальну відповідальність.

Також виступаючі звернули увагу присутніх на якісну підготовку до промови у судових дебатах, на  обов’язок публічного обвинувача щодо доказування обставин, передбачених ст. 91 КПК України, належності та допустимості поданих доказів, даних щодо розміру процесуальних витрат та обставин, які характеризують обвинуваченого та висвітлили проблемні питання з огляду на практику апеляційного та касаційного перегляду.

Завершуючи роботу семінару, начальник відділу організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді Катерина Краснікова виказала сподівання, що отримані на проведеному заходів знання та інформація допоможуть прокурорам ефективно забезпечити виконання  визначених ст. 2 Кримінального процесуального закону завдань, пред’являти в судовому засіданні докази обвинувачення, які відповідають критеріям належності, достовірності та допустимості і у своїй сукупності є достатніми, щоб переконати суд у правильності своєї обвинувальної позиції.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури    

 

кількість переглядів: 1022