Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2021

Вимагання, незаконне позбавлення волі, незаконне зберігання наркотиків та незаконне поводження зі зброєю – судитимуть групу вимагачів (ФОТО)

                        

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованого злочинного угруповання.  Вони обвинувачуються у вимаганні, незаконному позбавленні волі, незаконному поводженні зі зброєю та незаконному зберіганні наркотичних засобів  (ч.4 ст.189, ч.3 ст.146, ч.1 ст.263 та ч.2 ст.309  КК України).

За даними слідства, зловмисники віком від 33 до 45 років, погрожуючи насильницькими діями, безпідставно вимагали від жителя м. Миколаєва грошові кошти в сумі 47 000 доларів США.

15 грудня 2020 року їх затримано на території АЗС у Корабельному районі м. Миколаєва після отримання ними частини коштів у сумі 130 тис грн.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів вилучено вогнепальну зброю, наркотичні засоби та психотропні речовини,  мобільні телефоні, грошові кошти, номерні знаки.

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводили за процесуального керівництва галузевого відділу обласної прокуратури слідчі СУ ГУНП в Миколаївської області та за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1286