Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2021

Прокуратурою попереджено неефективне витрачання бюджетних коштів при ремонті вулиць

                                      

Рішенням Господарського суду Миколаївської області від 27.08.2021 задоволено позов Первомайської окружної прокуратури та визнано недійсними результати закупівлі однією з селищних рад району, за бюджетні кошти, робіт з капітального ремонту вулиць,  та укладений за її наслідками договір підряду вартістю 7,5 млн грн.

Підставою для звернення прокурора до суду в інтересах держави в особі Південного офісу Держаудитслужби стало порушення селищною радою вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні спірної закупівлі. Зокрема, органом місцевого самоврядування  безпідставно відхилено найбільш економічно вигідну пропозицію учасника, яка була дешевшою на чверть мільйона гривень та обрано переможцем закупівлі підрядника, який не відповідав кваліфікаційним критеріям, визначеним у тендерній документації, оскільки не мав необхідної кількості працівників відповідної кваліфікації, та не підтвердив наявність достатньої для виконання умов договору матеріально-технічної бази.

Слід зазначити, що вказані порушення законодавства при проведенні спірної закупівлі та укладанні договору підряду виявлені Управлінням Південного офісу Держаудитслужби  в області при проведенні моніторингу зазначеної закупівлі за зверненням прокурора.

Зазначене рішення суду дозволить запобігти неефективному витрачанню коштів державного бюджету та підвищити рівень правової культури  посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при проведенні публічних закупівель.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1192