Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2021

Прокуратура домоглася повернення недобросовісним орендарем до державної власності майна вартістю майже 3 млн грн

                     

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Окружної прокуратури міста Миколаєва про повернення у розпорядження держави майна ДП «Миколаївський морський торговельний порт» та про стягнення заборгованості з орендної плати за використання вказаним майном.

Прокурором встановлено, що суб’єктом господарювання, в порушення вимог укладеного договору оренди державного майна – заправного пункту, що перебуває на балансі державного підприємства, не сплачуються до бюджету відповідні кошти за користування таким майном.

Так, не виконуючи понад рік умови договору оренди щодо своєчасної сплати орендної плати за користування майном товариство заборгувало до державного бюджету близько 400 тис грн. Водночас, вимоги Регіонального відділення Фонду державного майна України щодо сплати цих коштів суб’єктом господарювання були проігноровані.

Крім того, не зважаючи на закінчення терміну дії договору, товариством орендоване майно не поверталось.

З метою захисту інтересів держави, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з недобросовісного орендаря вищевказаної заборгованості та повернення майна, вартість якого становить майже  3 млн грн. Позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі.

Таке судове рішення сприятиме забезпеченню дотримання законності при використанні державного майна та стане превентивною мірою для запобігання аналогічним порушенням законодавства у подальшому.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1382