Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2021

Завдяки втручанню прокуратури підприємець сплатить у бюджет Миколаєва понад 400 тис грн за користування земельною ділянкою

                   

Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради до підприємця про стягнення коштів у сумі понад 400 тис грн за безоплатне користування земельною ділянкою комунальної власності площею понад 8 тис кв м  в м. Миколаєві.

Прокуратурою встановлено, що підприємець користувався земельною ділянкою без жодних правових підстав, відтак понад три роки не платив громаді за користування землею, "зекономивши" таким чином понад  400 тис. грн.

Суд погодився з доводами прокурора про те, що неукладення договору оренди землі комунальної власності не звільняє власника будівель від обов’язку сплатити кошти за використання земельної ділянки комунальної власності, на якій розміщені ці будівлі.

Вказані висновки суду ґрунтуються на загальних засадах цивільного законодавства про платність використання земель комунальної власності та обов’язку власника добросовісно користуватись своїми правами.

Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури та стягнув із підприємця плату за користування землею.

За інформацією Окружної прокуратури міста Миколаєва

 

кількість переглядів: 1628